Chateau Lagrezette

Chateau Lagrezette är en av de äldsta Malbecproducenterna i världen och från ett slott med anor från medeltiden. Första skörden var klar 1503. Adhemar de Massaut byggde slottet på 1400-talet. Sedan har flera familjer tagit hand om det i omgångar. När Alain Dominique Perrin, bland annat före detta CEO på Cartier och Group Richemont, tog över slottet på 1980-talet så hade det inte fått någon kärlek sedan 1930-talet. Han blev förälskad och tog tag i restaurationen av slottet som nu är magnifikt. Idag har man 90ha vingårdar och har återplanterat den ursprungliga Malbecdruvan.

Vad äter man till Malbec i Frankrike? Cassoulet, konfiterad anka, korvar, vilt, lamm. Matchande ingredienser som svamp, lök, salvia,rosmarin, mynta, och kummin kan ta fram fruktigheten i vinet. Blåmögelost kan också fungera så kanske något att testa?

Chateau Lagrezette vinerna finns på alla Alain Ducasse’s restauranger och har uppskattats av många celebriteter genom åren.

https://www.chateau-lagrezette.com/en

Vill du veta mer?

Vi letar alltid efter nya genuina smaker och söker nya samarbeten med spännande samarbetspartners. Vill du vara med och forma ett dryckesföretag för framtiden med oss? Välkommen att höra av dig!

Åk till toppen